Algemeen

< Terug naar algemeen

Inge Borst loopt Vierdaagse voor KWF


Gepubliceerd op 10-07-2018 08:37

  Inge Borst loopt Vierdaagse voor KWF

HATTEM – De 25-jarige Inge Borst gaat van 17 tot en met 20 juli meelopen met de Nijmeegse Wandelvierdaagse. Een uitdaging op zich, maar Inge heeft daar een extra doel aan gekoppeld. Zoveel mogelijk geld ophalen voor KWF.

Inge Borst is in het dageljks leven gymdocent en sportief aangelegd. Maar toch moet ook zij trainen om de Vierdaagse uit te lopen. “Vanaf januari ben ik al aan het trainen. Gelukkig hoef ik dat niet alleen, want mijn moeder loopt ook heel vaak mee. Ik heb ook de afstanden van 30 en 40 kilometer al gelopen tijdens de trainingen”, legt Inge uit, die tijdens de Vierdaagse de uitdaging aangaat om de 40 kilometer te lopen. En dat vier dagen lang, 160 kilometer in totaal.

KWF als goed doel. Waarom KWF? “Iedereen heeft in zijn directe nabijheid wel eens te maken gehad met kanker denk ik. Daarom is KWF ook een doel waar iedereen zich wat bij voor kon stellen. Mijn streefbedrag om binnen te halen was in eerste instantie 500 euro. Maar ik zit al bijna op de 700 euro, dus ik heb mijn streefbedrag bijgesteld tot 1000 euro. Dat zou natuurlijk erg leuk zijn als ik zo’n bedrag binnen kan halen”, vertelt Inge enthousiast.

Het sponsoren van Inge kan op twee manieren. Dit kan door geld te doneren in een speciaal potje dat is neergezet bij cafetaria ’t Knienhol. De tweede mogelijkheid is online te doneren via acties.kwf.nl/160kmvoorkwfkankerbestrijding.

Op deze pagina staat ook de motivatie te lezen van Inge. Pakkender kun je het niet krijgen: “Dit jaar ga ik 160 kilometer lopen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse met als doel geld op te halen voor het KWF. Voor mij zijn dit maar 4 dagen doorzetten.. Voor kankerpatiënten is het niet klaar met 4 dagen. Zij zullen een langere periode moeten doorzetten en de kracht moeten vinden niet op te geven. Daarom heb ik besloten deze uitdaging aan te gaan! Samen met het KWF streef ik naar minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.”

 

Realisatie: Rietberg Webdesign Hattem