Algemeen

< Terug naar algemeen

“Mantelzorger zijn is niet vanzelfsprekend”


Gepubliceerd op 13-11-2017 13:59

  “Mantelzorger zijn is niet vanzelfsprekend”

HATTEM - Op vrijdag 10 november was het de Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop in heel Nederland mantelzorgers in het zonnetje worden gezet. Nu de visie op zorg verandert, neemt de vraag naar mantelzorg toe. ‘Samen zorgen’ is het uitgangspunt van de participatiemaatschappij.

Omdat de zorg zich over het algemeen richt op familie of bekenden, vinden mantelzorgers hun werk vaak vanzelfsprekend. “Maar dat is het niet. Mantelzorg kan, zeker als het om een langere periode gaat heel intensief zijn. Bijvoorbeeld als je mantelzorg ook nog combineert met een baan. Maar ook als bijvoorbeeld door de zorg je sociale netwerk kleiner wordt, kun je je eenzaam voelen”, zo laat het Steunpunt Mantelzorg weten. “Om te laten weten dat wij de mantelzorgers niet vergeten en onze waardering uit te spreken, hebben wij alle (bij ons geregistreerde) mantelzorgers in Hattem thuis verrast met een roos. Een roos staat symbool voor liefde en respect. Uit liefde verlenen mantelzorgers hun zorg en met de roos willen we onze dank en respect daarvoor tonen.”

De eerste roos werd uitgereikt door wethouder Martijn Hospers. Hij ging op huisbezoek bij Mevrouw Borgmeyer (zie foto, red.). Zij zorgt al jaren voor haar man en is daarnaast ook nog actief in de zorg voor anderen. De overige 250 rozen zijn uitgereikt door een groep van 25 vrijwilligers.  Want ook vrijwilligers zijn onmisbaar in het ondersteunen van mantelzorgers.

Mensen die mantelzorger zijn en nog niet ingeschreven staan bij het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Welzijn Hattem kunnen dat doen via steunpuntmantelzorg@swhattem.nl of 38-4432881.

Realisatie: Rietberg Webdesign Hattem