Sport

< Terug naar sport

"Smash-publiek promotie voor tafeltennis”


Gepubliceerd op 05-11-2018 10:04

HATTEM – De landskampioen tafeltennis kwam op bezoek afgelopen zaterdag in Hattem, DTK ’70 met daarin onder meer de oud-Smash’er Koen Hageraats, de Belgische topper Yannick Vostes en de Nederlandse topspeler Barry Wijers. Nadat men eerder al Taverzo pakte, werd ditmaal DTK’70 over de knie gelegd; 5-1.

Van Wijnen-Smash ’70 is voor niemand bang dit seizoen, want de finaleplaats is het grote doel van de Hattemse eredivisionist. Martijn de Vries, Michel de Boer en Viktor Brodd kwamen afgelopen zaterdag tot de tanden toe bewapend achter de tafel. En zij konden niet alleen bogen op hun eigen kwaliteiten, want het o zo bekende en gevreesde (in positieve zin) publiek van Smash ’70 was in grote getalen afgekomen op de wedstrijd. Naar schatting tegen de 200 (!) man bevolkte de zaal aan de Eijerdijk.

En het publiek kreeg wat het wilde. Prachtige tafeltennispartijen in combinatie met winst. De partij tussen Martijn de Vries en voormalig Smash-speler Nathan van der Lee stond als eerste op het programma en De Vries zette het publiek in vuur en vlam door een 3-0 overwinning. Daarna werd de partij van de dag gespeeld. Brodd tegen Vostes. “Een partij om van te smullen. Maar eerlijk gezegd had de wedstrijd ook in een overwinning voor Vostes kunnen eindigen. Het was een dubbeltje op zijn kant. Maar deze twee zijn wel echt enkele van de beste van de competitie. Dat zie je aan alles”, vertelt Gerben Last, coach van Smash ’70. Brodd won in vijf games met 12-10 in de vijfde.

In de derde partij won Michel de Boer van Barry Wijers met 3-1, waarna Martijn de Vries het enige punt van de middag moest laten aan DTK ’70. Geen schande, want Yannick Vostes was zijn tegenstander. En De Vries vocht voor wat hij waard was. Uiteindelijk moest hij met 2-11 in de vijfde game zich gewonnen geven. De stand 3-1 voor Smash. Zou het nog spannend worden? Geenszins. Want partij vijf en zes werden eenvoudige zeges voor Michel de Boer op Nathan van der Lee en Victor Brodd op Barry Wijers. Beide partijen eindigde in 3-0 en zo speelde Smash ’70 de huidige landskampioen DTK ’70 van tafel met 5-1. “Het is natuurlijk prachtig, deze overwinning. Ik had dit niet verwacht. Maar het was fantastisch”, vertelt Last. Is Smash ’70 nu echt een kampioenskandidaat? “We hebben nog meer dan de helft van de wedstrijden te spelen en de play-off’s, dus er kan nog van alles gebeuren door ziekte, blessures of wat dan ook. Maar we hebben wel laten zien, dat we mee kunnen met de beste teams. We hebben niet voor niets gezegd dat we de finale willen halen en anders haal je ook geen jongen als Viktor binnen. We weten zelf dat we nog in detail op een hoger niveau kunnen komen, dus daar moeten we nog aan werken. En dat weten we ook met zijn allen.” Heeft Last genoten van het publiek? “Ja, ik heb de vorige keer al tegen je gezegd dat het publiek van Smash uniek is in tafeltennisland. Als je bijna de 200 man aantikt, dan is dat fantastisch, net als de sfeer. Echt een promotie voor het tafeltennis.”

In de eredivisie leidt Smash op dit moment met maar liefst 27 punten uit zes wedstrijden. Scylla volgt met 18 uit 5, DTK ’70 met 17 uit 5 en De Boer Taverzo met 15 uit 4. De komende drie weken zijn er voor Van Wijnen-Smash’70 geen wedstrijden. Pas op 1 december is er weer een wedstrijd. Uit tegen Scylla, de huidige nummer twee, in Leiden.

 

Realisatie: Rietberg Webdesign Hattem