Algemeen

< Terug naar algemeen

Bereikbaarheid binnenstad tijdens aanleg proefvlakken


Gepubliceerd op 11-07-2018 10:54

Bereikbaarheid binnenstad tijdens aanleg proefvlakken

HATTEM - De gemeente Hattem gaat vier proefvlakken aanleggen op de Markt om te onderzoeken hoe de beloopbaarheid kan worden verbeterd. Twee proefvlakken aan de kant van de Koestraat worden aangelegd in de week van 16 juli en twee vlakken aan de zijde van de Kerkhofstraat worden aangelegd in de weken van 23 juli en 30 juli. Deze werkzaamheden hebben gevolgen voor het verkeer op de Markt en naar de Kerkstraat.

In de week van 16 juli worden twee vlakken aangelegd op de rijbaan voor de kerk aan de zijde van de Koestraat. Vanwege deze werkzaamheden is de toegang tot de Markt vanaf de Koestraat afgesloten. Doorgaand verkeer over de Markt is gestremd. Het verkeer in de richting van de Kerkstraat wordt omgeleid via de Ridderstraat en Kerkhofstraat. In de Kerkhofstraat wordt de rijrichting omgedraaid. Vanwege de werkzaamheden blijft de Kerkstraat ook na 12.00 uur open voor gemotoriseerd verkeer.

In de weken van 23 en 30 juli worden twee proefvlakken aangelegd op de rijbaan aan de kant van het stadhuis. In deze periode is de Kerkstraat gewoon bereikbaar via de Koestraat en de Markt.  Doorgaand verkeer over de Markt is gestremd. De Kerkhofstraat is bereikbaar via de Ridderstraat.  Ook in deze weken blijft de Kerkstraat na 12.00 uur open voor gemotoriseerd verkeer.

Tijdens de werkzaamheden zal er enige overlast zijn in de vorm van lawaai en stof. Deze probeert de gemeente zoveel mogelijk te beperken. De omleidingsroutes worden ter plaatse aangegeven door gele borden.

Op maandag 6 augustus zijn de werkzaamheden afgerond. Vanaf dat moment kunnen mensen hun mening geven over de proefvlakken. De gemeente organiseert tijdens de proefperiode in augustus en september een aantal testmomenten. Tijdens deze testmomenten wordt iedereen uitgenodigd om de proefvlakken te testen en hun ervaringen te delen met de gemeente. Daarvoor volgt een algemene uitnodiging met meer informatie over de testmomenten. De gemeente nodigt daarnaast specifiek personen uit die afhankelijk zijn van een rollator of rolstoel om de begaanbaarheid voor minder validen te testen. (Foto: Jaap de Gruyter).

 

Realisatie: Rietberg Webdesign Hattem