Algemeen

< Terug naar algemeen

Bijzondere gedichten van ‘Rollende Casanova’


Gepubliceerd op 11-06-2018 09:47

Bijzondere gedichten van ‘Rollende Casanova’

HATTEM - Bauke Jeroen Liefers, voormalig inwoner van Hattem, lijdt al vele jaren aan de ziekte MS. Maar dat weerhoudt hem er niet van om achter de geraniums te gaan zitten. Afgelopen vrijdag hield ‘de Rollende Casanova’, zoals hij zichzelf noemt, een poëzielezing in de bibliotheek in Hattem. 

Maandagmiddag 26 juni 1997. Een warme middag op het mooie strand van Zuid-Frankrijk. De destijds 22-jarige Bauke Jeroen Liefers werd ernstig ziek. Drie lange jaren vol onzekerheden volgden om daarna pas de diagnose Multiple Sclerose (MS) te krijgen. Een harde en moeilijke diagnose, maar tegelijkertijd een enorme bevrijding. Het beestje had een naam gekregen.

Bauke Jeroen Liefers is dichter in hart en nieren. Hij schrijft over zijn leven met MS én over datgene wat volgens hem zo belangrijk is: geloof, hoop en liefde. Door middel van zijn gedichten hoopt hij een inspiratiebron te kunnen zijn voor zijn medemens.

Inmiddels heeft Bauke al drie gedichtenbundels en een cd uitgebracht en hij is nog lang niet van plan om het bijltje erbij neer te gooien. ‘Wat er ook gebeurt, hoe zwaar het leven ook mag zijn, mijn positieve eigenwijsheid zal de bovenhand blijven houden. Lieve MS, ik geef mij niet zomaar gewonnen’. Kijk voor meer informatie op www.baukeliefers.net.

 

Realisatie: Rietberg Webdesign Hattem