Zakelijk

< Terug naar zakelijk

Bruna Hattem viert 25-jarig bestaan met diverse acties


Gepubliceerd op 12-02-2018 15:15

Bruna Hattem viert 25-jarig bestaan met diverse acties

HATTEM – Bruna Hattem viert dit jaar haar 25-jarig bestaan. Eigenaar Wim Schuring nam in 2000 de winkel over van de familie Hagendoorn, dat daarvoor de eigenaar was. “Ik ben bij de familie Hagendoorn begonnen als bedrijfsleider, maar in 2000 heb ik het overgenomen”, opent Wim Schuring.

De Bruna begon aan de Kruisstraat, waar nu WenZ gevestigd is. Maar een aantal jaren later verhuisde men naar het pand waar de Bruna tot op heden nog altijd gevestigd is. Schuring heeft in de afgelopen jaren veel meegemaakt en is één van de langstzittende ondernemers in de Hattemse binnenstad. Iets dat hij zichzelf pas beseft als hij erover nadenkt. Schuring was onder meer vele jaren bestuurslid van de ondernemersvereniging HAVO. “Ik vond het belangrijk om iets te doen als ondernemer. Je kunt dan ook wat betekenen in de ontwikkeling van de binnenstad.”

In 2005 vond de eerste grote verbouwing van de winkel plaats. “Rein en Joselyn Hogeboom zaten toen naast me en zij gingen verhuizen naar het pand waar nu Moda Berry Men gevestigd is. De vraag kwam toen of ik het bij de winkel aan wilde trekken, maar dat was een enorme investering, dus ik heb er eerst even goed over nagedacht. We gingen toen naar 320 m2 verkoopoppervlakte”, aldus Schuring. Maar ondanks de forse investering nam Schuring de beslissing deze stap wel te zetten. En dat merkte hij, want tot aan 2009 steeg ieder jaar de omzet. “Daarna begonnen ook wij de crisis te merken. De omzet stagneerde. Uiteindelijk zijn we er goed doorheen gekomen. Ook het verdwijnen van de Primera zorgde ervoor dat onze omzet weer ging stijgen. Zo eerlijk moet je zijn.”

In 2011 vond er opnieuw een verbouwing plaats. Weliswaar een kleinere dan die in 2005. ING werd in het pand van de Bruna ingebracht. Schuring: “Wij waren destijds een landelijke pilot. Dat was heel interessant om aan mee te werken.” Het ING-pinautomaat is inmiddels uit de muur gehaald. De reden hiervoor is dat banken meer gaan kijken naar de hoeveelheid pinautomaten in een stad of dorp. “Dan gaan de pinautomaten die op een gevaarlijk punt zitten weg. De banken kijken hier meer en meer naar, door de almaar toenemende ram- en plofkraken. Veiligheid voor alles. Zeker ook omdat er mensen wonen boven de winkel. Dus ik snap het wel, maar ik vind het wel heel erg jammer”, aldus Wim Schuring van Bruna Hattem. Mensen met een ING-pas kunnen tijdens de openingstijden gewoon terecht bij de pinautomaat in de winkel.

Naast de post- en bankzaken en boeken, kan men bij de Bruna ook terecht voor spellen en wenskaarten. “De spellen neemt weer een vlucht in Nederland. Ondanks het digitale tijdperk, merken wij gewoon dat de mensen graag bordspellen spelen. Uiteraard springen wij daarop in. Ook de wenskaartenhoek wordt aangepast. Ook daarin hebben we een uitgebreide keus”, aldus Schuring.

Om het 25-jarig bestaan te vieren heeft de Bruna de komende tijd diverse acties.  Zie hiervoor ook de advertentiepagina in de Dijkpoorter van deze week. “Een kleine blijk van dank aan onze klanten, want door hen kunnen wij ons 25-jarig bestaan vieren. En hopelijk kunnen we ook ons 50-jarig bestaan vieren. Het internet achtervolgt ons natuurlijk, maar we hopen dat de Hattemer zijn of haar boodschappen in Hattem blijft kopen, want samen houden we de mooie binnenstad van Hattem vitaal.

 

Realisatie: Rietberg Webdesign Hattem