Sport

< Terug naar sport

Churandy Martina als inspirator bij hockeyers


Gepubliceerd op 10-08-2018 14:04

Churandy Martina als inspirator bij hockeyers

HATTEM – Hockeyvereniging HMHC heeft de Nederlandse recordhouder op de 100, 200 en 4x100 meter sprint, Churandy Martina, aangetrokken. Martina gaat zich aankomend seizoen onder andere richten op de jeugd van de club.

“De jeugd heeft de toekomst. Ik kijk er erg naar uit om mijn passie en gedrevenheid voor sport over te dragen aan de jeugdspelers van Hattem. Ik ben uiteraard nu ook aan het trainen met bal en stick. Wie weet kan ik volgend jaar aansluiten bij de selectie van heren 1”, aldus de altijd lachende Martina. “Door middel van het geven van enkele clinics, die gericht zullen zijn op motoriek en spelplezier, zal hij de jeugd gaan inspireren”, zo laat de hockeyvereniging weten op hun Facebook-pagina.  

Ook de selectie van heren 1, die afgelopen seizoen zorgde voor promotie naar de Overgangsklasse, zal door Martina worden geïnspireerd. Als mental- en sprintcoach zal hij enkele ‘motivational mindset’ sessies en sprint trainingen gaan geven aan de selectie en staf. Naast Martina is deze week ook het begeleidingsteam van heren 1 voor aankomend hockey seizoen bekend gemaakt.

De staf zal dit seizoen bestaan uit: Rogier van der Meer (hoofdcoach), Patrick Jeuken (hoofdtrainer, assistent-coach), Michiel Penninks (assistent-trainer), Boy van Loon (assistent-trainer, videoman), Geriëlle Middendorp (teammanager), Rudolf Nipius (teammanager), Maarten Schutselaars (Matsfysio), Michel Warlich (Sportcentrum Bijsterbosch), Aarnout Boehmer (keeperscoach) en Bart de Vries (cornercoach). De selectietrainingen voor aankomend seizoen zijn deze week van start gegaan. De eerste competitiewedstrijd van de heren staat gepland op zondag 9 september, uit tegen Gooische. De eerste thuiswedstrijd staat gepland op zondag 16 september, aanvang 14.45 uur tegen Hudito.

Realisatie: Rietberg Webdesign Hattem