Algemeen

< Terug naar algemeen

“Eerste stap naar klimaatneutraal gemeentelijke vastgoed”


Gepubliceerd op 06-08-2018 15:42

“Eerste stap naar klimaatneutraal gemeentelijke vastgoed”

HATTEM – Vanmiddag plaatsten burgemeester Jan Willem Wiggers en Dick Stoppelenburg, voorzitter van Powered by Hattem, het eerste zonnepaneel op de gymzaal aan de Spoorstraat in Hattem. “Of eigenlijk is het het eerste paneel voor het volgende project, want alle panelen liggen al op het dak”, bekende Stoppelenburg lachend.

De gemeente en energiecoöperatie Powered by Hattem werken samen aan een zonnepanelenproject. De gemeente stelt het dak van de gymzaal aan de Spoorstraat ter beschikking aan Powered by Hattem. Powered by Hattem plaatst hier zonnepanelen op, gaat daarmee groene energie leveren en geeft inwoners van Hattem de gelegenheid om deel te nemen aan het project door certificaten te kopen.

Er liggen 188 zonnepanelen op het dak van de gymzaal. Inwoners van Hattem en omgeving uit hetzelfde en de naastgelegen postcodegebieden kunnen certificaten afnemen. Het gaat om de postcodes: 8051, 8052, 8091 en 8191. Eén certificaat kost 250 euro en staat ongeveer gelijk aan één zonnepaneel. Met deze investering kunnen deelnemers een deel van hun energiebelasting terug krijgen. Op deze manier is duurzaam investeren ook mogelijk voor mensen die bijvoorbeeld geen duurzame maatregelen kunnen treffen voor hun eigen (huur-)huis. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op www.poweredbyhattem.nl. Direct aanmelden kan daar ook.

In december 2017 ondertekenden de gemeente en Powered by Hattem een samenwerkingsconvenant. “In dit convenant spraken zij af om samen te werken aan klimaatneutraal gemeentelijk vastgoed. De overeenkomst over het plaatsen van zonnepanelen op de gymzaal is hierin een eerste stap”, zo laat de gemeente weten. Dick Stoppelenburg liet weten dat ook de subsidieaanvraag – gedaan bij de provincie – was goedgekeurd. “Erg mooi dat we die toezegging nu rond is”, aldus Stoppelenburg.

Realisatie: Rietberg Webdesign Hattem