Sport

< Terug naar sport

Koninklijke Erepenning voor voetbalvereniging Hattem


Gepubliceerd op 08-05-2018 07:43

Koninklijke Erepenning voor voetbalvereniging Hattem

HATTEM - Voetbalvereniging Hattem heeft ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan de Koninklijke Erepenning verleend gekregen. Deze erepenning wordt verleend door de Koning als symbool voor respect en waardering voor de bijzondere verdiensten van VV Hattem. Tijdens de officiële jubileumreceptie van VV Hattem, afgelopen maandag, reikte burgemeester Jan Willem Wiggers de erepenning uit. 

VV Hattem is opgericht op 1 mei 1918 en ontstaan uit de samenvoeging van een aantal clubs. De club is in de laatste 100 jaar onafgebroken een speler van belang geweest in het maatschappelijke leven in Hattem. Naast de sportieve prestaties staat VV Hattem bekend om een levendig sociaal klimaat. De vereniging staat midden in de samenleving en zorgt er voor dat iedereen die dat wil onderdeel uit kan maken van de vereniging en de samenleving. VV Hattem besteedt al jaren veel aandacht aan internationale wedstrijden en verbanden: de Hattem Trophy is hier een mooi voorbeeld van. In de laatste jaren is ook het meisjes- en vrouwenvoetbal zeer populair geworden en sterk gegroeid bij VV Hattem, in nauwe samenwerking met SV Hatto-Heim. Daarnaast investeert de vereniging ook in speciale doelgroepen: zo organiseert zij trainingen voor kinderen met een gedragsstoornis.

 

Jeugdinterlands

In de feestweek zijn er tal van activiteiten bij VV Hattem waaronder twee officiële jeugdinterlands.  “Het spreekt vanzelf dat wij erg blij zijn dat de keuze van de KNVB voor deze beide jeugdinterlandwedstrijden op ons is gevallen”, zo laat VV Hattem weten. In beide gevallen gaat het om de wedstrijd Nederland onder 14 – Japan onder 14 voor jongens. Gisteren, dinsdag 8 mei, troffen beide teams elkaar voor het eerst. De tweede ontmoeting  tussen beide teams vindt plaats op donderdag 10 mei a.s. (Hemelvaartsdag) . Aanvang van deze wedstrijd is vastgesteld  om 15.00 uur. De toegang is geheel gratis. Een mooie gelegenheid voor alle voetballiefhebbers in Hattem en de regio en in het bijzonder de jeugd, die in die week vakantie heeft,  om de beste jeugdspelers van beide landen aan het werk te zien. 

 

Realisatie: Rietberg Webdesign Hattem