Algemeen

< Terug naar algemeen

Landelijk CDA-congres neemt resolutie CDA Hattem over


Gepubliceerd op 05-11-2018 10:13

Landelijk CDA-congres neemt resolutie CDA Hattem over

HATTEM - CDA Hattem heeft met een ingediende en aangenomen resolutie op het landelijk CDA-congres van 3 november jl. een heldere opdracht gegeven aan de eigen Tweede Kamerfractie: de openstelling van Lelystad Airport kan alleen plaatsvinden onder de nadrukkelijke voorwaarde dat het luchtruim uiterlijk in 2023 is heringedeeld en dat de laagvliegroutes verdwijnen.  Het congres ging hier bij acclamatie mee akkoord.

Het doel van CDA Hattem is dat er uiteindelijk geen laagvliegroutes meer nodig zullen zijn vanaf de opening en blijft zich daar met de andere partijen voor inzetten. Deze resolutie is daarbij weer een stap in de goede richting. Dankzij de vele steunbetuigingen uit Gelderland en Overijssel voor en tijdens het congres, is het belang van een spoedige herindeling van het luchtruim tot iedereen doorgedrongen.

“We volgen de halfjaarlijkse rapportages van de minister en de ontwikkelingen in de Tweede kamer. Ook op de komende CDA-congressen zullen we aandacht blijven vragen voor de noodzakelijke herindeling van het luchtruim en zo nodig onze volksvertegenwoordigers herinneren aan de uitspraak die op 3 november is gedaan”, zo laat CDA Hattem weten.

 

Realisatie: Rietberg Webdesign Hattem