Algemeen

< Terug naar algemeen

Leerlingen Jan Jaspers blijven in contact met zieke klasgenoot


Gepubliceerd op 08-06-2018 08:36

Leerlingen Jan Jaspers blijven in contact met zieke klasgenoot

HATTEM - In Hattem biedt KlasseContact sinds deze week uitkomst bij veel  afwezigheid van Jasmijn de Graaff uit groep 6 van de open christelijke basisschool Jan Jaspers. Met behulp van de apparatuur en begeleiding is het voor langdurig zieke leerlingen mogelijk op afstand optimaal deel te nemen aan de lessen en, minstens zo belangrijk, contact te houden met klasgenoten. Een tablet thuis en een KPN Klasgenoot op school leggen een interactieve, livebeeld- en geluidsverbinding tussen leerling en klas.

De verbinding tussen de laptop of tablet van de leerling thuis en ‘de KPN Klasgenoot’ op school komt tot stand via het 4G-netwerk. Zo is er aan beide kanten van de verbinding altijd beeld en geluid beschikbaar. De leerling kan de KPN Klasgenoot in de klas, op afstand besturen en zodoende de camera draaien, of laten inzoomen op het bord. Ook kan het een virtuele vinger opsteken; er gaat dan een lampje op de KPN Klasgenoot branden. Jasmijn reageerde enthousiast bij de eerste verbinding met school: “Wat mooi, kijk eens de juf!”

Dit technologische hoogstandje wordt mogelijk gemaakt door KlasseContact; een landelijk project van EDventure en het KPN Mooiste Contact Fonds. Het doel van KlasseContact is voorkomen dat leerlingen die vanwege een chronische of langdurige ziekte niet naar school kunnen in een sociaal isolement terecht komen en een leerachterstand oplopen. De inzet van KlasseContact helpt scholen die verantwoordelijk zijn voor het onderwijs van hun zieke leerlingen. Leraren staan hier niet alleen voor, ze kunnen hulp vragen aan de consulenten Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen (OZL), de consulenten OZL zijn vervolgens de schakel tussen school, leerling en KlasseContact. Op die manier maken elk schooljaar honderden zieke leerlingen (en hun klas) gebruik van KlasseContact. Consulent OZL, Jan Haverkate, was nauw betrokken bij deze plaatsing van KlasseContact en zei: “KlasseContact is een prachtig project van KPN, juist voor deze kwetsbare groep leerlingen.”

De KPN Klasgenoot is een steuntje in de rug voor chronisch en langdurig zieke leerlingen, zodat ze het gevoel hebben er toch bij te horen. Niet alleen in de klas, maar ook daarbuiten, want direct contact met leeftijdsgenoten is zo belangrijk voor de ontwikkeling van ieder kind, kerngezond of chronisch ziek. Dankzij KlasseContact kunnen ook leerlingen die chronisch of langdurig ziek zijn de lessen blijven volgen en in contact blijven met hun klasgenootjes!

 

Realisatie: Rietberg Webdesign Hattem