Algemeen

< Terug naar algemeen

Lilian de Groot voorleeskampioen Hattem


Gepubliceerd op 09-02-2018 12:35

Lilian de Groot voorleeskampioen Hattem

HATTEM - De voorleeswedstrijd van de bibliotheek in MFC de Marke is gewonnen door Lilian de Groot van Het Palet. De lokale ronde is georganiseerd door de Bibliotheek Noord-Veluwe.

Alle zes basisscholen in Hattem namen dinsdagavond deel aan de lokale ronde van de voorleeswedstrijd, waar de schoolkampioenen voorlazen aan een volle zaal. De andere leerlingen die als schoolkampioen meededen aan de voorleeswedstrijd in Hattem waren Mathilde de Haan van de Van Heemstraschool, Lieke de Boer van De Vlonder, Romy de Korte van de Jan Jaspersschool, Andrea Middelkoop van de Sint Andreasschool en Joas Veldman van De Zaaier.

In de zaal waren medeleerlingen, ouders en leerkrachten aanwezig om hun eigen kampioen aan te moedigen. Bij de voorleeswedstrijd lezen leerlingen voor uit een door hen zelf gekozen boek. Winnares Lilian de Groot las voor uit De Heksen van Roald Dahl. De ervaren jury, gevormd door wethouder Hospers, mevrouw Samsom van de Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden en mevrouw Gregoire, oud-medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe, had een moeilijke klus. “Lilian las enthousiast voor en maakte uitstekend contact met het publiek. Ze las het verhaal met het juiste gevoel dat bij deze klassieker past”, was het oordeel van de jury. Lilian gaat nu door naar de regionale ronde in Apeldoorn, waar ze Hattem zal vertegenwoordigen.

Behalve een winnares was er een eervolle vermelding. De jury gaf deze aan Lieke de Boer van de Vlonder voor de keuze van het aangrijpende Groeten van Leo: een kind in Westerbork van Martine Letterie. Een nieuw onderdeel van de voorleeswedstrijd was de spandoekenwedstrijd. Deze is gewonnen door de Jan Jaspersschool met een mooi verzorgd spandoek voor Romy de Korte: Romy die gaat winnen, want ze leest de mooiste zinnen. Dit spandoek is beloond met een boekenbon, Romy mag een voorleesboek voor haar groep uitzoeken.

 

 

Realisatie: Rietberg Webdesign Hattem