Algemeen

< Terug naar algemeen

Margreet Schutselaars: “Help ALS de wereld uit”


Gepubliceerd op 09-02-2018 12:27

Margreet Schutselaars: “Help ALS de wereld uit”

HATTEM – “Voor de tweede keer zet ik mij in om ALS de wereld uit te trappen”, zo begint Margreet Schutselaars. Ook vorig jaar zette de mede-eigenaar van MatsFysio zich al in om geld op te halen in de strijd tegen ALS.

ALS is een zeer ernstige aandoening van het zenuwstelsel, waardoor de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen langzaam afsterven. Gemiddeld leeft iemand nog maar 3 jaar nadat de diagnose is gesteld. De oorzaak is gek genoeg onbekend. Nederland telt circa 1500 ALS-patiënten. Tot op de dag van vandaag bestaan er geen medicijnen of therapie om deze vreselijke ziekte te kunnen behandelen of te genezen. ALS heeft in Nederland de laatste jaren een gezicht gekregen door oud-profvoetballer Fernando Ricksen, die ook aan deze ziekte lijdt en veel doet om bekendheid te geven aan het drama dat ALS is.

Margreet Schutselaars heeft zelf in de familiekring ondervonden hoe heftig ALS is: “Op 2 januari 2017 kreeg mijn vader Henk Beltman de diagnose ALS. Vorig jaar hebben wij ons als familie ingezet om geld in te zamelen tegen deze genadeloze ziekte en hebben wij letterlijk de "Top" bereikt op 8 juni met als hoogtepunt dat mijn vader ons heeft binnengehaald op de Mont Ventoux. Mijn vader had de zeer snelle vorm van ALS en is op 22 juli 2017 overleden aan deze verschrikkelijke ziekte die hem in een half jaar volledig de functie van zijn lichaam ontnam. Het is zo heftig om iemand te zien lijden aan deze ziekte, iedere week moest hij weer een stukje inleveren. Mijn sterke vader die aan het eind van zijn leven zelfs problemen had om normaal te kunnen ademen, levensbehoefte nummer 1! Het is van grote noodzaak dat deze verschrikkelijke ziekte stopt”, aldus Margreet.

Daarom zet zij zich samen met haar zwager Raymond Meijer en nichtje Danique Meijer dit jaar weer in tijdens dit sportieve evenement. Mensen die Margreet willen steunen kunnen dat doen middels een donatie. Dit kan via https://www.tourduals.nl/actie/margreet-schutselaars-beltman. Dit jaar vind de Tour Du ALS plaats op donderdag 31 mei.

Ook kan men Margreet steunen door het kopen van een vlaggenlijn met naam. “Een mooie vlaggenlijn met de naam van uw kind bijvoorbeeld. Daarmee steunt u het goede doel. Deze wordt met de hand gemaakt en met vilt worden de letters op de vlaggen gemaakt en vast gestikt aan een lijn, zodat deze lang mee kan. De prijs per letter bedraagt 3,50 euro. Dit kwam door een idee van Marianne Fiks. Zij maakt de vlaggenlijnen en bekostigd de materialen. De gehele opbrengst gaat naar het goede doel”, aldus Margreet. Bestellen van de vlaggenlijn kan via info@matsfysio.nl.

Realisatie: Rietberg Webdesign Hattem