Algemeen

< Terug naar algemeen

PostNL past netwerk brievenbussen in Hattem aan


Gepubliceerd op 08-05-2018 08:23

PostNL past netwerk brievenbussen in Hattem aan

HATTEM – PostNL past vanaf begin juni in gemeente Hattem het netwerk van brievenbussen aan. “De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijderen of verplaatsen we naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk”, zo laat PostNL weten.

Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet  voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties houden wij rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.

Vanaf 2 juni voert PostNL de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in Gelderland door. In de gemeente Hattem blijven 9 brievenbussen en verdwijnen er 4 brievenbussen. De aanpassingen zijn eind juni 2018 gerealiseerd.

Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus. In Hattem verdwijnen de bussen aan de IJsselstraat, Veldweg, Parklaan en Dorpsweg. De bussen aan de Burg. Van Heemstralaan, Hezenbergerweg, Kerkstraat, Hof van Blom, Hessenweg, Hogenkamp, Prins Hendriklaan, Zuiderzeestraatweg en Distelhoeve blijven gehandhaafd.

 

Realisatie: Rietberg Webdesign Hattem