Zakelijk

< Terug naar zakelijk

Praktijk Your Power, psychosociale therapie voor volwassenen en jongeren


Gepubliceerd op 10-10-2018 08:56

Praktijk Your Power, psychosociale therapie voor volwassenen en jongeren

HATTEM - Nicole de Lange is Praktijk Your Power begonnen in Hattem. Praktijk  Your Power biedt psychosociale hulpverlening voor volwassenen en jongeren. “Afgelopen jaar heb ik mijn studies psychosociale therapie en jongerencoaching afgerond”, zo vertelt Nicole de Lange.

Praktijk Your Power is een praktijk voor psychosociale hulpverlening aan individuele volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar. De naam Your Power is ontstaan vanuit mijn visie dat een mens in zijn kracht kan komen te staan door zichzelf beter te leren kennen, door inzicht te krijgen in eigen drijfveren en eigen valkuilen en kwaliteiten. “Dit doe ik door middel van integratieve therapie, dat wil zeggen dat ik verschillende therapievormen en methoden kan inzetten en daardoor hulp op maat kan bieden omdat mensen en situaties namelijk van elkaar verschillen. Problematiek die ik behandel kan uiteenlopen van stress- en spanningsklachten, depressieve gevoelens, negatief zelfbeeld, rouw en trauma begeleiding”, zo legt Nicole uit.

Ook biedt zij hulp aan mensen die het gevoel hebben dat anderen vaak over hun grenzen gaan of moeite hebben om gezonde relaties op te bouwen en te onderhouden. “In onze huidige maatschappij worden er veel eisen gesteld, dat zullen veel mensen herkennen en het is vaak een hele klus om hier op een goede manier mee om te gaan. Voor jongeren is dat een nog grotere uitdaging omdat zij midden in hun ontwikkeling zijn. Jongeren gaan zelf meer beslissen en hun eigen weg bepalen en als ouder kom je in dit groeiproces langzaam aan de zijlijn te staan. Als dit proces bij jouw puber niet vlekkeloos verloopt kun je je als ouder machteloos voelen. Heb je het idee dat jouw puber een extra ondersteuning kan gebruiken om zich beter te kunnen ontwikkelen, dan bied ik naast therapie ook jongerencoaching”, aldus Nicole. Bij therapie wordt er dieper op situaties ingegaan, bij coaching ligt de nadruk meer op vergroten van vaardigheden van de jongere om beter stand te kunnen houden in moeilijke situaties en het versterken van eigen persoonlijkheid. Als therapeut is Nicole aangesloten bij de beroepsvereniging van de NFG. Veel verzekeringen vergoeden een gedeelte van de therapie vanuit de aanvullende verzekering. Wil je meer weten over Praktijk Your Power, of ben je op zoek naar psychosociale hulp voor volwassenen, jongeren of jongerencoaching kijk dan op www.praktijkyourpower.nl. Contact opnemen kan via nicole@praktijkyourpower.nl of tel 06-28893086.

Realisatie: Rietberg Webdesign Hattem