Sport

< Terug naar sport

Regionale eventingkampioenschappen tijdens Molecaten Ruiterdag


Gepubliceerd op 10-10-2017 10:51

Regionale eventingkampioenschappen tijdens Molecaten Ruiterdag

HATTEM - Op zaterdag 14 oktober worden de Gelderse en Utrechtse eventingkampioenschappen klasse Z verreden op Landgoed Molecaten in Hattem. Ook worden er open KNHS-wedstrijden voor paarden in de klasse B, L en M verreden.

De Molecaten Ruiterdag valt dit jaar precies een week na de bekendste eventingwedstrijd in Nederland: Military Boekelo-Enschede. Naast een dressuurproef en springparcours rijden de ruiters in deze spectaculaire tak van paardensport een crosscountry parcours. In dit wedstrijdonderdeel gaan de deelnemers in volle galop door het bos, waarbij verschillende natuurlijke hindernissen zoals greppels, boomstammen en waterpartijen overwonnen moeten worden.

De start en finish van de cross country vindt zaterdag 14 oktober vanaf 9.30 uur plaats in het weiland aan de Veldweg. Op dit terrein en diverse kraampjes in het bos is het mogelijk om koffie/thee, warme chocolademelk en erwtensoep te nuttigen. Het evenement is gratis toegankelijk en biedt een mooie en bosrijke wandeltocht van ongeveer drie kilometer door het prachtige landgoed Molecaten. Parcoursbouwer Henk Dokter heeft dit jaar met zijn team vier nieuwe hinderniscombinaties toegevoegd aan het parcours. Ook de route is hier en daar vernieuwd.

In totaal komen bijna 180 eventingcombinaties aan start in de diverse rubrieken. Voor Hippisch Hattem staan deelnemers Misha Postma (klasse L) en Celeste van Pijkeren (klasse B) op de startlijst.  De Molecaten Ruiterdag wordt jaarlijks bezocht door honderden liefhebbers van buitenleven en ruitersport. In verband met veiligheid is het van groot belang dat honden aangelijnd zijn. Kijk voor uitgebreide informatie en de deelnemerslijst op: www.sgw-hattem.nl

 

Realisatie: Rietberg Webdesign Hattem