Zakelijk

< Terug naar zakelijk

Roze chocolade bij Bonbon Atelier A3


Gepubliceerd op 26-03-2018 14:35

Roze chocolade bij Bonbon Atelier A3

 HATTEM - Jeroen en Agnes Kikkert van Bonbon Atelier A3 zijn uitverkoren om als één van de eersten in Nederland met de nieuwe chocoladesoort ruby aan de slag te gaan.  “Zo gaaf en bijzonder om met dit nieuwe product als eerste te mogen werken”, aldus Jeroen Kikkert. “Wij vinden het dan ook geweldig om onze klanten zo snel mogelijk kennis te laten met deze nieuwe smaak.”

Na puur, melk en wit is er nu ruby: de meest bijzondere chocoladerevolutie van de voorbije 80 jaar. “Een geschenk van de natuur dat verrast en intrigeert met een compleet nieuwe chocoladesmaak en -kleur, geboren uit de ruby cacaoboon en zónder toevoeging van kleurstoffen of fruitsmaken. De eerste productie van ruby RB1 is net opgestart, hierdoor is de chocolade wereldwijd slechts beperkt beschikbaar. Vanaf deze zomer is de ruby in Nederland verkrijgbaar. Echter bij Bonbon Atelier A3 al vanaf nu.

De ruby cacaoboon groeit in die landen waar ook traditionele cacao wordt geteeld, bijvoorbeeld in Brazilië, Ecuador en Ivoorkust. Het is niet de oorsprong of het cacaosoort dat de kwalificatie van een ruby cacaoboon bepalen, maar wel de natuurlijke aanwezigheid van typische stoffen in de boon zelf. Enkel die stoffen kunnen de bijzondere smaak en kleur van ruby chocolade voortbrengen.

Callebaut® ondersteunt ook de cacaoboeren. Het partnership tussen Callebaut® en de Cocoa Horizons Foundation staat in voor de inkoop van duurzame cacao en het stimuleren van ondernemerschap onder de cacaoboeren. Met elke ruby Callet™ wordt er specifiek heel wat terug gegeven aan de cacaoboeren in Ivoorkust en Ghana. Via trainingsprogramma’s en financiële beloningen worden zij gemotiveerd om de kwaliteit van hun oogst én de oogstopbrengsten te verbeteren. Het uiteindelijke doel? De levenskwaliteit van de boeren verbeteren. Vanaf nu is de ruby chocolade exclusief verkrijgbaar bij Bonbon Atelier A3.

Realisatie: Rietberg Webdesign Hattem