Algemeen

< Terug naar algemeen

Ruim twintig tips in 'zaak Hogenkamp'


Gepubliceerd op 12-10-2017 09:41

Ruim twintig tips in 'zaak Hogenkamp'

HATTEM – Ruim twintig tips zijn er binnen gekomen bij de politie inzake de zware mishandeling van een echtpaar aan de Hogenkamp eerder dit jaar. Vorige week dinsdag werd in het AVRO/TROS-programma Opsporing Verzocht opnieuw aandacht besteed aan de zaak, waarbij een compositietekening van een mogelijke verdachte werd getoond. Ook zijn er camerabeelden opgedoken vam een huis aan de Koeweg, waarop mogelijk de auto van de verdachten te zien is die langs het betreffende huis rijdt.

Een paar huizen verderop is diezelfde middag of avond ook ingebroken. Het zou heel goed kunnen dat dit door diezelfde daders is gebeurd. Een deel van de buit van die inbraak is later teruggevonden aan de Koeweg. De politie heeft beelden uit Hattem waarop ’s avonds rond 20.00 uur een auto voorbij rijdt. De auto is niet goed te zien, hij is niet al te groot. De politie houdt er rekening mee dat dit de auto van de inbrekers is. De locatie van de bewakingscamera ligt vlakbij Herberg Molecaten. "Het is al een tijdje geleden maar misschien dat bezoekers van Herberg Molecaten op zaterdagavond 4 maart zich toch iets herinneren van het achterlaten van de gestolen spullen of in ieder geval van die kleine auto", zo vraagt de politie zich af.

De vrouw heeft de man, die op haar heeft ingeslagen, van dichtbij gezien. Aan de hand van haar omschrijving is een compositietekening gemaakt. Deze man wordt net als de ander tussen de 20 en 25 jaar oud geschat. Hij heeft kort golvend zwart haar en sprak in een onbekende taal die leek op een taal uit Oost-Europa.

 

 

Realisatie: Rietberg Webdesign Hattem