Algemeen

< Terug naar algemeen

Sinterklaas arriveert in Hattem met zwarte pieten


Gepubliceerd op 06-11-2018 13:18

Sinterklaas arriveert in Hattem met zwarte pieten

HATTEM - Sinterklaas komt samen met zijn zwarte pieten aan in de haven van Hattem op zaterdag 17 november om 13.30 uur. In de haven wordt Sinterklaas hartelijk welkom geheten door de burgemeester, de Vooruit Piet, de Kleikloeten, en door een heleboel zingende en juichende kinderen.

Dit jaar gaat Sinterklaas het een beetje anders doen. Om ongeveer 14.30 uur komt Sinterklaas aan op de markt en is er een klein podium waar kinderen de Sint een handje kunnen geven of even samen op de foto mogen. “Daarnaast is er vrolijke Pietengym op de Markt met gezellige Sinterklaasmuziek van de DJ-Piet. De kinderen kunnen zelf actief spelletjes doen met de zwarte Pieten, zoals bijvoorbeeld jute zak lopen, stoelen dans, cadeautjes in de schoorsteen gooien en nog veel meer”, zo laat Rond Uit Hattem weten.

Tijdens de Pietengym zorgen de Kleikloeten in de winkelstraten van Hattem voor vrolijke Sinterklaasmuziek. De winkeliers en de inwoners van de binnenstad wordt verzocht om een Nederlandse, Hattemse of Sinterklaas-vlag uit te hangen. Bezoekers worden verzocht om zoveel als mogelijk met de fiets te komen. In de haven mogen geen fietsen worden gestald, dit kan alleen op het Voermanplein. Er mogen ook geen fietsen op de markt in verband met de veiligheidsvoorschriften van de brandweer. RTV Hattem zendt de intocht van Sinterklaas uit op zondag 18 november om 19.00 uur.

De route die gevolgd wordt door Sinterklaas en zijn zwarte pieten zijn via de Dijkpoort door de Kruisstraat, achtereenvolgens door de Kerkstraat, Achterstraat, Ridderstraat, Kerkhofstraat en Markt. De optocht wordt, ten opzichte van vorige jaren, verder uitgebreid met onder meer een bakkersfiets met BakkersPieten, een brandweerwagen met echte brandweerPieten, een lelijk eendje en een leuke kar met cadeautjes erop en natuurlijk de Sinterklaaskoets.

 

Realisatie: Rietberg Webdesign Hattem