Algemeen

< Terug naar algemeen

Sinterklaas komt met zwarte pieten aan in Hattem


Gepubliceerd op 10-11-2017 08:52

Sinterklaas komt met zwarte pieten aan in Hattem

HATTEM - Sinterklaas komt samen met zijn zwarte pieten aan in de haven van Hattem op zaterdag 18 november om 13.30 uur. In de haven wordt Sinterklaas hartelijk welkom geheten door de burgemeester, clown Ziezo & tante Pip, en door een heleboel zingende en juichende kinderen.

Muziekvereniging Ontwaakt loopt mee met de Sinterklaas-koets in de optocht door de winkelstraten. De route is onder de Dijkpoort door, gevolgd door Kruisstraat, Kerkstraat, Achterstraat, Ridderstraat, Kerkhofstraat en Markt. Op de Markt staat een groot podium klaar voor een spetterende Sinterklaasshow met veel Sinterklaasliedjes. Na afloop van de show lopen Sinterklaas en de Pieten door Hattem.

Een dringende oproep van de veiligheidspiet aan de inwoners van Hattem: kom lopend of met de fiets, voor de auto is weinig ruimte. In de haven mogen geen fietsen worden gestald, dit kan alleen op het Voermanplein. Verder mogen er ook geen fietsen op de markt in verband met de veiligheidsvoorschriften van de brandweer. Rond Uit Hattem bedankt alle vrijwilligers die de intocht mogelijk maken en Rondvaartbedrijf Keizer die de Sinterklaasboot beschikbaar stelt. RTV Hattem zendt de intocht van Sinterklaas uit op zaterdagavond 18 november om 19.00 uur en zondag 19 november om 9.00, 15.00 en 19.00 uur.

 

Realisatie: Rietberg Webdesign Hattem