Sport

< Terug naar sport

Smash 70 pakt verrassend drie punten tegen landskampioen


Gepubliceerd op 12-02-2018 15:20

Smash 70 pakt verrassend drie punten tegen landskampioen

HATTEM – Een volle zaal weer bij tafeltennisvereniging Smash ’70 tijdens de competitie. Tot zover geen nieuws. Het nieuws was wel dat de Hattemse formatie uitermate goed presteerde door de regerend landskampioen Enjoy & Deploy Taverzo uit Zoetermeer op 3-3 te houden.

Enjoy & Deploy is niet alleen regerend landskampioen, maar ook voor dit seizoen weer de gedoodverfde kampioen. Samen met DTK’70 worden zij in de finale verwacht. Het team uit Zoetermeer bestaat uit drie buitenlandse spelers aangevuld met Stephan Tromer. Een van de buitenlandse spelers is in tafeltennisland zeer bekend, Kalinikos Kreanga. Een voormalig Top-10 speler op de wereldranglijst. Hij speelde echter afgelopen zaterdag niet. Wel achter de tafel bij Enjoy & Deploy kwamen de Pool Jakub Folwarski en de Fransman Dorian Nicolle. Zij werden vergezeld door de Nederlander Stephan Tromer. Bij Smash ’70 had coach Gerben Last de Hattemse broers Boris en Martijn de Vries en Colin Rengers opgesteld. Michel de Boer is nog herstellende van een blessure.

Martijn de Vries speelde in zijn eerste wedstrijd tegen Dorian Nicolle bij vlagen onnavolgbaar. Met name de eerste game was, na 0-3, fantastisch om naar te kijken voor het Hattemse publiek. Tegen Jakub Folwarski konden Colin Rengers en Martijn de Vries goed meekomen en hadden hier ook zeker kansen. Maar Jakub Folwarski stond voor de wedstrijd op een winstpercentage van 100% en dat hield hij vol. Rengers en De Vries moesten het onderspit delven met respectievelijk 0-3 en 1-3. Dorian Nicolle won heel eenvoudig van Boris de Vries. Na vijf wedstrijden leidde Enjoy &Deploy met 2-3. In de laatste wedstrijd nam Colin Rengers het op tegen Stephan Tromer, die eerder al verloren had van Martijn de Vries. En Rengers zorgde voor een duidelijke overwinning en dus een verrassend derde punt.

De mannen van Van Wijnen-Smash ’70 zijn net als de afgelopen jaren goed op stoom voor plaatsing voor de halve finales. De formatie van coach Gerben Last staat nu op de derde plaats met liefst 10 punten voorsprong op de vijfde plaats. De volgende wedstrijd is op 24 februari tegen Hercules (Terborg), de nummer laatst in de eredivisie. Op 3 en 4 maart zijn de Nederlandse Kampioenschappen in Zwolle (Landstede). Op 10 maart spelen de mannen tegen Scylla en aansluitend zal Boris de Vries gehuldigd worden. Dit is zijn laatste thuiswedstrijd als speler van het eerste team van Smash ’70.

Realisatie: Rietberg Webdesign Hattem