Sport

< Terug naar sport

Tafeltennissers stunten met zege op landskampioen


Gepubliceerd op 16-04-2018 08:15

Tafeltennissers stunten met zege op landskampioen

HATTEM – De tafeltennissers van Van Wijnen-Smash ’70 hebben voor een absolute verrassing gezorgd in de eerste wedstrijd van de halve finale in de strijd om het Nederlands kampioenschap. Regerend landskampioen Enjoy & Deploy werd met 3-1 verslagen. Overigens zal de beslissing in Zoetermeer, thuishaven van Enjoy & Deploy, vallen. Daar worden de tweede en eventueel derde wedstrijd afgewerkt.

De eerste halve finale werd in Hattem afgewerkt. Enjoy & Deploy is het Manchester City van de Nederlandse tafeltenniswereld en kwam achter de tafel met een Griek, een Pool en een Fransman. Smash ’70 stelde daar drie Nederlanders tegenover, Michel de Boer, Colin Rengers en Hattemer Martijn de Vries. Overigens gaan de wedstrijden in de halve finales tot een team drie overwinningen heeft behaald.

De vorige wedstrijd – tijdens de competitie - werd door Enjoy nog gewonnen van Smash ’70 met liefst 5-1. En normaliter heeft Smash ’70 ook weinig kans tegen de kampioen. Maar niets bleek minder waar in de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Enjoy & Deploy kwam met Kreanga, Folwarski en Nicolle achter de tafel. De sterkst mogelijke opstelling. Maar het team van coach Gerben Last knokte voor elk punt.

Martijn de Vries kwam als eerste achter de tafel tegen Jakub Folwarski. De Pool won de eerste set met 10-12, maar daarna was De Vries de man die de partij bepaalde. Met de gamestanden 11-9, 11-4 en 11-7 pakte De Vries het eerste punt. Colin Rengers moest daarna aantreden tegen de Griek Kalinikos Kreanga. Rengers verloor kansloos met 0-3 (9-11, 4-11, 6-11). De vaderlandse topper Michel de Boer kwam als derde achter de tafel voor Smash. Hij versloeg in vier games de Fransman Dorian Nicolle (11-4, 14-12, 8-11, 11-6) en dus stond Smash ’70 met 2-1 voor. Daarna kwam de wedstrijd van de dag. Martijn de Vries tegen Kreanga. De Griekse Roemeen is inmiddels 46 jaar, maar nog altijd een topspeler. Kreanga behaalde zijn hoogste positie op de ITTF-wereldranglijst in september 2002, toen hij zevende stond. Martijn de Vries ging furieus van start en won de eerste game met 11-6. De tweede games was met 5-11 voor Kreanga. Game drie ging echter weer naar de bekeken spelende De Vries met 11-7. Het publiek ging er vol achterstaan bij Smash. In de vierde game leek Martijn de Vries deze naar zich toe te halen toen hij met 10-6 leidde, maar de oude rot Kreanga knokte zich terug naar 10-10. Maar De Vries hield het hoofd koel en pakte de gamewinst met 14-12. Daarmee verzekerde hij zijn team van het derde winstpunt en daarmee pakte Smash ’70 onverwacht de eerste zege. Een knappe zege op de regerend landskampioen.

Zondag spelen de Hattemers de tweede wedstrijd in Zoetermeer. Ongetwijfeld gesteund door een grote supportersschare. De derde wedstrijd uit de best of three, wordt gespeeld op zaterdag 28 april. Of kan Smash ’70 opnieuw voor een verrassing zorgen en Enjoy & Deploy aanstaande zondag in eigen huis verslaan? Dan spelen de Hattemers de finale om het Nederlands kampioenschap.

 

Realisatie: Rietberg Webdesign Hattem