Sport

< Terug naar sport

Tennissers behalen kampioenschap en promoveren


Gepubliceerd op 04-06-2018 10:39

Tennissers behalen kampioenschap en promoveren

HATTEM – Het zat er het hele seizoen al in. De tennisheren van TC Hattem, vorig jaar gedegradeerd, wilden direct weer terugkeren naar de hoofdklasse. En dat is gelukt. Afgelopen zaterdag werd  Het Nieuwe Land uit Almere met 6-0 van de baan geslagen en daardoor konden de Hattemers het kampioenschap vieren.

Vooraf was het duidelijk. Vier punten behalen was voldoende voor het kampioenschap. Ook als concurrent Eenmes dan zou zegevieren met 6-0 was het onderling resultaat doorslaggevend en dat was in het voordeel van TC Hattem.

Maar de mannen, onder aanvoering van teamcaptain Sander de Groot, lieten niets aan het toeval over. Maarten van Beek (7-5 en 6-0), Kay Beukers (6-4 en 6-2), Sander de Groot (6-0, 6-0) en Thomas van Maanen (6-4 en 6-2) wonnen allen hun enkelspel en daarmee was de titel binnen. Maar ook de dubbels werden met relatief speels gemak gewonnen. Maarten van Beek en Kay Beukers wonnen met 6-2 en 6-4 en het tweede dubbel, bestaande uit Bas Witteveen en Sander de Groot wonnen met 6-2 en 6-3. TC Hattem komt door het kampioenschap volgend seizoen weer uit in de hoofdklasse.

 

Realisatie: Rietberg Webdesign Hattem