Sport

< Terug naar sport

VV Hattem kan net niet stunten


Gepubliceerd op 12-02-2018 15:17

VV Hattem kan net niet stunten

HATTEM – VV Hattem heeft zaterdag net niet voor een stunt kunnen zorgen in het bekertoernooi. De ploeg van Hans Roeland leed een nipte nederlaag tegen SC Woezik, uitkomend in de hoofdklasse. Hierdoor ligt de ploeg uit de beker. Het werd een minimale nederlaag: 0-1.

Na knappe overwinningen op tweedeklassers DOS Kampen en Be Quick’28 kwam Hoofdklasser SC Woezik op bezoek bij VV Hattem. De ploeg uit Wijchen bekleedt in de Zondag Hoofdklasse B de laatste plaats en kwam naar Hattem om zelfvertrouwen te tanken. De bezoekers probeerden het tempo hoog te houden en hadden meer balbezit dan Hattem, maar de derdeklasser kon aardig meekomen. Toch kwam de uitploeg na iets meer dan een half uur spelen in de op voorsprong, toen een afgeslagen bal hard achter doelman Stefan de Weerdt werd geschoten. Silvan Kersbergen was dichtbij de gelijkmaker, maar zijn afstandsschot ging net naast.

Na rust kon Woezik het tempo niet hooghouden. Beide ploegen kregen nog een goede kans om iets aan de stand te veranderen. Lawrence van der Bend was het namens de thuisploeg het dichtste bij, maar op het moment van uithalen gleed de rappe aanvaller weg. In de slotfase ging Hattem vol in de jacht op de gelijkmaker, maar slaagde hier niet in.

“Erg jammer dat we hebben verloren, maar ik ben trots op de jongens”, oordeelde trainer Hans Roeland. “We hebben veel spierballen getoond en we konden goed meekomen met een hoofdklasser. Dat stemt positief en daar moeten we zelfvertrouwen uithalen.” Door de nederlaag kan Hattem zich volledig op de competitie richten. Deze gaat zaterdag verder met de uitwedstrijd tegen WZC Wapenveld.

Realisatie: Rietberg Webdesign Hattem