Sport

< Terug naar sport

VV Hattem op randje van Tweede Klasse


Gepubliceerd op 11-06-2018 09:44

VV Hattem op randje van Tweede Klasse

HATTEM – VV Hattem heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van de nacompetitie. De ploeg van Hans Roeland was in Hengelo duidelijk een maatje te groot voor Juliana ’32. Door doelpunten van Lawrence van der Bend, Hajk Talaljan, Felix Noordberger en Yannick Rave stond na 90 minuten de eindstand van 0-4 op het scorebord.

“Een hele terechte overwinning”, oordeelde trainer Hans Roeland. “Vooral in de tweede helft speelden we erg sterk.” Die tweede helft begonnen de geelblauwen met een 0-1 voorsprong.  De ploeg was voor rust al op voorsprong gekomen. Rabi Ezzat bediende Lawrence van der Bend met een fraaie steekpass, die vervolgens geen fout maakte. Na rust ging het snel voor de Hattemers. Eerst schoot Hajk Talaljan na een mooie actie op fraaie wijze de 0-2 binnen. Daarna was het de beurt aan Felix Noordberger. De aanvaller benutte een strafschop, nadat Van der Bend binnen de beruchte lijnen naar de grond was gewerkt. Het slotakkoord was voor Yannick Rave. Hij werd op schitterende wijze vrij voor de doelman gezet door Roald Landman en bepaalde de eindstand op 0-4.

Zaterdag wacht voor VV Hattem de finale tegen ASC’62 uit Dalfsen. Voor de derde keer in drie wedstrijden in de nacompetitie wacht voor de Geelblauwen een uitwedstrijd, terwijl de opponent juist de derde thuiswedstrijd speelt. “Dat is niet erg handig gepland door de KNVB, maar wanneer we zaterdag winnen heeft niemand het daar meer over”, aldus Roeland. Als VV Hattem zaterdag weet te winnen, speelt de ploeg volgend seizoen in de Tweede Klasse.

Realisatie: Rietberg Webdesign Hattem