Algemeen

< Terug naar algemeen

Volgend jaar weer Alaaaaffffff in Hattem


Gepubliceerd op 13-02-2018 09:42

Volgend jaar weer Alaaaaffffff in Hattem

HATTEM –Een groep Hattemers is bezig om het carnavalsleven in Hattem weer nieuw leven in te blazen. De eerste Prins Carnaval en de eerste Vorst zijn al bekend, te weten Hans Blok en Marco Wolf.

De eerste ideeën ontstonden in eetcafé De Kruusing, waar Marco samen met zijn partner Akkie van der Sel de scepter zwaait. “De Kruusing moet de residentie worden. Vroeger had je hier in Hattem natuurlijk de Diekpoorters, maar dat is op een gegeven moment opgeheven. En nu speelden we al met het idee. Akkie opperde het als eerste en we hebben inmiddels contact gehad met wat oudgedienden en het gaat nu hard. Er wordt heel enthousiast gereageerd”, vertellen Hans Blok en Marco Wolf.

Deze week wordt de Facebook-pagina van De Kladdegatters gelanceerd, want zo gaat de vereniging heten. Mensen die een rol willen spelen bij de organisatie of lid willen worden kunnen zich aanmelden via deze Facebook-pagina. “En nu moeten we nog een hoop gaan regelen. Zo moet er een Raad van Elf komen en moeten we een vereniging op gaan richten”, zo kijken Blok en Wolf vooruit. Zoals het er nu naar uit ziet willen De Kladdegatters het carnaval mee gaan vieren in Zwolle. “Een parade met een aantal wagens is niet zo leuk. Dan kun je beter met mooie wagens meegaan in de optocht van Zwolle. En dan laten zien hoe we in Hattem feest kunnen vieren.”

Realisatie: Rietberg Webdesign Hattem