Sport

< Terug naar sport

Volleybaldames verslaan buurvrouw


Gepubliceerd op 13-11-2017 09:14

Volleybaldames verslaan buurvrouw

HATTEM – De volleybaldames van AH/HVV hebben dit seizoen de smaak van de overwinningen goed te pakken. De ploeg is tot nu toe nog ongeslagen. Daarbij moet worden aangetekend dat de dames afgelopen zaterdag pas voor het eerst helemaal compleet waren.  De Hattemse formatie won van HEC uit Heerde met 3-1.

Doelstelling voor de volleybaldames is promotie. De streekderby tegen Heerde was er één met veel publiek en een wedstrijd met extra lading. Want behalve de burenstrijd, heeft HVV inmiddels drie ex-HEC (Heerde) speelsters in het team. Dus er stond wel wat spanning op het spel.

Maar ondanks de spanning, de sterke midden-aanvalsters van HEC en de lengte in hun blokkering, wist HVV met een gevarieerde aanval, het uitspelen van de blokkering, de service en een degelijke passing de wedstrijd vrij overtuigend te winnen met 3-1. De tweede set was HVV net wat minder scherp, werden er veel service fouten gemaakt en had HEC de passing beter onder controle, waardoor de lange midden dames daar goed bediend konden worden. Helaas werd deze set nipt verloren met 24-26. De overige sets gingen met 25-15, 25-13 en 25-22 naar HVV.

Zaterdag 18 november spelen de dames wederom thuis, dit keer tegen de nummer 12: Blok EVC uit Vaassen. De wedstrijd begint om 14.00 uur in De Marke. Doordat het team afgelopen zaterdag voor het eerst compleet was, werd ook gelijk de teamfoto gemaakt.

Realisatie: Rietberg Webdesign Hattem