Algemeen

< Terug naar algemeen

Wethouder Broekhuis opent groene speelruimte in Assenrade


Gepubliceerd op 04-07-2018 08:55

Wethouder Broekhuis opent groene speelruimte in Assenrade

HATTEM – Wethouder Carla Broekhuis heeft onlangs een groene speelruimte in Assenrade officieel geopend. In de afgelopen periode is tussen de straten Hanze en Stralsund een natuurlijk speelgebied aangelegd. Op de locatie, die de vorm van een driehoek heeft, worden jong en oud uitgedaagd om te spelen en te ontspannen..

Het ontwerp is ontstaan in overleg met bewoners van Assenrade. Ook hielp de buurt in het voorjaar, samen met kinderen van groepen 7 en 8 van de Andreasschool, met het planten van fruitbomen en het inplanten van struiken in de strook langs de Hanze.

“Op het terrein worden kinderen en (groot-)ouders  met een aantal natuurlijke materialen uitgenodigd om te spelen of bijvoorbeeld te picknicken. Er is een groene kathedraal, gemaakt van bomen; een houten huis, gemaakt van palen; en een waterpomp met een stenen huis”, zo laat de gemeente weten. De plattegronden van deze ‘huizen’ zijn gebaseerd op een plattegrond van prehistorische boerderij die is ontdekt in Assenrade tijdens archeologisch onderzoek.  Daarnaast is er een picknickweide met fruitbomen, een klimboom en een wilgenhut. Kortom, alles om jonge en oudere kinderen uit te dagen lekker te bewegen en tot rust te komen.

Wethouder Carla Broekhuis-Bonte is blij dat het park nu klaar is: ‘We zijn als gemeente al een tijd bezig met de invulling van deze locatie, dus het is fijn dat inwoners er nu gebruik van kunnen maken. Het is een mooie aanvulling op het aanbod van groen en ontspanning dat in Assenrade al is. Ik hoop dat de buurtbewoners zich uitgenodigd voelen om er veel gebruik van te maken en dat ze het ook echt gaan beschouwen als hun park.’

 

Realisatie: Rietberg Webdesign Hattem